Varmaan kouluissa olisi hyvä opettaa myös, miksi talot ja monet muut ihmiset rakennelmat ovat muotokieleltään suorakulmaisia ja paljon suoria viivoja sisältäviä. Ei ole siis valittu suoria viivoja ja ruutuja muotokieleksi kaarevien sijaan eikä vaalittu muotokielen järkevyyttä. Suorat viivat eivät ole mitenkään edullisia järjenkäytölle. Vaan kyse on siitä, että kaksi suoraa reunaa on helppo rakentaessa ja käyttäessä laittaa vierekkäin niin, ett' syntyy saumattomasti yhteen sopiva rakennelma, vaikkei noiden osasten, esim. lautojen ja levyjen, valmistaja olisi ollenkaan tietänyt, mihin niitä käytetään ja miten tarkalleen. Suorakulmaisista esineistä on helppo rakentaa kaikenlaista ja esim. tavallisten lautejen käyttömahdollisuudet ovat tavattoman laajat.
Jos sen sijaan yrittäisi rakerntaa kaarista, niin aina pitäisi tietää, kuinka suuren ympyrän kaari on kyseessä, jotta vierekkäiset osat sopisivat yhteen. Ja sitten kun muuttaja tulisi kaarevaseinäiseen taloon, niin vanha sohva tai kirjahylly ei sopisi, kun siinä olisi eri kaarevuus kuin seinässä. Tarttis rakentaa kokonaan uudet huonekalutkin aina, kun muuttaa. Suoraseinäiseen taloon sopivat aina samat huonekalut kuin toiseen suoraseinäiseen, ja rakentaminen on tavattoman paljon ongelmattomampaa!
Seinien tuenta vaatii, että seinä on kyllin vankka tuettavien kohtien alta. Sen on siis sisällettävä kyllin vankka suora seinä osasenaan. Samoin lattian on oltava vaakasuora, jos ei haluta sen puoltavan aina johonkin suuntaan niin, että esineet vierivät tai liukuvat aina samaan nurkkaan. Lämpöeristys vaatii seinien ym tiiviyttä, mikä on vaikeampaa monimutkaisemmista osista rakennettaessa, jolleivät ne ole samasta lähteestä hankittuja.
Lue ensin blogin alusta ajattelukurssi http://pikakoulu.blogspot.com/2011/11/ajattelukurssi.html . Seuraavaksi ainakin näkemys, että luonnon ihaileminen, taiteet ja liikunta parantavat ajattelukykyä (2012?). Lue myös "Käytännön vinkki" (tammi 2014), ja lopuksi "Väärinkäsityksiä ajattelukyvystä" http://pikakoulu.blogspot.com/2013/07/vaarinkasityksia-ajattelukyvysta.html . Monin verroin paremmalla ymmärryksellä voisi vanhan koulun lukea nopeammin ja ymmärtää paremmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti