Koulua käy Suomessa koko ikäluokka ja sen on tarkoitus tarjota yleisivistys sekä terveet elämäntavat. Siksi se on ymmärrykselle kovin hyvä. Mutta kun koulun jälkeen ikää tulee lisää, niin opinnot ja työ ovat kerrallaan vain yhdessä ammatissa eikä yleissivistävää koulutusta enää ole. Niinpä taidot harjaantuvat hyvin yksittäisissä aiheissa ja aihepiireissä mutta ruostuvat toisissa. Alkuun se ei vaikuta paljoa muuta kuin seuran ja tekemisten mukanaan tuomaa vaikutetta myötäillen milloin taitavammaksi ja milloin osaamattomammaksi.
Mutta yli 40 vuotiaan annetaan yleensä olla enemmän rauhassa ja tuoda oma panoksensa mm työelämään, julistaa omaa näkemystään, ja niin senikäiselle tulee mukavat hyvin sujuvat uomat ja vähän harjaannusta muussa. Samalla kouluaikainen perustaso on kovin tuttu ja niin siihen on hankala keskittyä, uppoutua, ja niin kumma kyllä peruselämistä, jonka nuorempana luuli aina olervan hyvin mukana ja tuovanharjannuusta perustekemisissä kuten katselemisessa ja liikkumisessa, ei tuokaan niin paljon virikkeitä, kun se ei ole aina uusi, ja niin taidot menevät joiltain osin tai hetkittäin kamalan huonoiksi.
Samoin on huomannut, että jotkin yleensä suositellut tekemisentavat ovatkin huonoja, ja niin niitäyrittää välttää, ja se taas tuo taipumuksen tehdä huolimattomussvirheitä, ihan vain ohittaa asioita, ja se yhdistyneenä kyllästyneisyyteen tuo hetkittäin kamalan huonon laadun, esim. huonon laadun, kun on ei-kiinnostavista aiheista kysymys tai toisten elämistä.
Samalla jotkin perustaidot ja jotkin yleissivistyksenosat, joita on harjaannuttanut ja koettanut vaalia, vaalia yleistä taitotasoaan niiden avulla, voivat olla kovin taitavia, esim. mestaritasolla jo kymmeniä vuosia sittenja nyt vielä ylempänä.
Lue ensin blogin alusta ajattelukurssi http://pikakoulu.blogspot.com/2011/11/ajattelukurssi.html . Seuraavaksi ainakin näkemys, että luonnon ihaileminen, taiteet ja liikunta parantavat ajattelukykyä (2012?). Lue myös "Käytännön vinkki" (tammi 2014), ja lopuksi "Väärinkäsityksiä ajattelukyvystä" http://pikakoulu.blogspot.com/2013/07/vaarinkasityksia-ajattelukyvysta.html . Monin verroin paremmalla ymmärryksellä voisi vanhan koulun lukea nopeammin ja ymmärtää paremmin.
sunnuntai 15. maaliskuuta 2020
perjantai 6. maaliskuuta 2020
About life according to feelings and peacefulness in the tough world
"Beautiful things in the tough world
If the world sometimes seems too tough to allow well beautiful things
and peaceful life according to feelings, pay attention to structures,
look so that you see at the same time both the concretical structure
that is important from the point of view of tough realism and of how
things work in practice, and at the same time see the finer structure of
the things, their atmospheres too, so that you know what they are like
for skills and for life. So you can choose goo´d structures and your
choices are good for skills too and for living your life and for life in
the society and in the world, anmd so you can choose accprding to
feelings, live a life according to feelings at the excuse of havimng
followed tough realism.
"
http://healthilymoral.blogspot.com
"
http://healthilymoral.blogspot.com
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)